Medžlis Kakanj

informativno - edukativni portal

SADNJA 1000 SADNICA SMRČE

U saradnji sa medžlisom Kakanj, službom civilne zaštite općine Kakanj i pokretom „Gorana“ federacije BiH, dana 15.11.2016.god. organizovali smo pošumljavanje vakufske parcele iznad zaseoka Usijel – džemat Obre. Ova parcela je već godinama bila zapuštena zbog velikog nagiba i teškog pristupa a njena površina je oko 7 dunuma.

U ovoj akciji zasađeno je 1000 sadnica smrče a akciju su predvodili učenici „Srednje šumarske škole“ iz Sarajeva. Džematski odbor džemata Obre je u saradnji sa našom omladinom izrazio dobrodošlicu gostima kojima su podjeljeni sokovi i slatkiši kao vid zahvalnosti na ovoj akciji. Ovo je aktivnost koja će ako Bog da donijeti korist generacijama koje dolaze ali i svi oni koji danas ćine ovakve stvari mogu se nadati Allahovoj dž.š. nagradi.

 Rekao je Poslanik a.s.:

”Ko god bude obrađivao neplodno zemljište, ima će nagradu, a sve ono što ptice ili životinje pojedu iz tog njegovog rada smatra će se kao da je dao sadaku.”

Također, prenosi Džabir, r.a., da je Poslanik, a.s., rekao:

“Kad god musliman zasadi biljku, imaće nagradu za sve što bude jelo sa ove biljke, puput ptica ili životinja. Ova nagrada će stalno teći do Sudnjeg dana.” (Ibn-Hibban i Nasa’i)

Medzlis Kakanj © 2016 Frontier Theme
Loading...