Medžlis Kakanj

informativno - edukativni portal

PROJEKAT “DANI POSVEĆENI ŽENI”

Medžlis IZ Kakanj, Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam u periodu od februara do aprila 2017 realizuje projekat „Dani posvećeni ženi”.

Projekat će biti realiziran ciklusom javih tribina čija je tematika “Edukacija i duhovni razvoj žene”.

Pored navedenih aktivnosti u okviru projekta će se realizovati Susreti halki Kur’ana koje vode muallime u džematina, zatim tevhid u znak sjećanja na šehide, prijem i svećani ručak za majke šehida i majke Srebrenice, kreativne radionice u Srednjoj i Osnovnoj školi, druženje u cilju očuvanja i oživljavanja tradicije, humanitarni aspekt „Dobročinstvo nas spaja“, seminar za koordinatorice, tribina i posjeta podrske Kozarcu i Srebrenici.

Završna manifestacija pod simboličnim nazivom „Proljeće srca moga“ se upriliči nakon realizacije projektnih aktivnosti i okupi najveći broj žena, kao jedina manifestacija takve vrste.

Program je obogaćen prisustvom predavača i izvođača iz inostranstva.

Cilj je afirmacija i motiviranje žene za edukaciju iz različitih oblasti, oživljavanje i čuvanje tradicije, iskazivanje vlastitih potencijala iz oblasti kulture i umjetnosti, kao i pomoć u rješavanju aktuelnih društvenih anomalija po pitanju odgoja.

Ovom prilikom vas obavjestavamo da ce se redovna sedmicna tribina zbog praznika odrzati  u utorak, 28.2.2017. sa pocetkom u 18:00. Tema je “Djeca u bračnim (porodičnim) burama”, psiholog Vildana Neimarlija.

Updated: February 28, 2017 — 9:53 pm
Medzlis Kakanj © 2016 Frontier Theme
Loading...