Medžlis Kakanj

informativno - edukativni portal

POČINJE MANIFESTACIJA “SALAVAT TEBI POSLANIČE” 2017

U srijedu 22. novembra u 10h u prostorijama Medžlisa Kakanj održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni programi ovogodišnje manifestacije “Salavat Tebi Poslaniče”. Na konferenciji su govorili glavni imam Medžlisa Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković koji je istakao da je naša želja približiti Božijeg Poslanika a.s. i njegove osobine ljudima te uzeti pouku i primjeniti je u životu i to je zapravo cilj naše manifestacije. Tako smo i pripremili brojne sadržaje za sve naše generacije. O aktivnostima i sadržajima za mlade govorio je Ermin ef Zahirović koordinator Mreže mladih. Sadržaji za mlade imaju za cilj jačanje patriotizma i osječaja za zajednicu te izgradnju islamskog stava kod mladih. Neki od tih sadržaja su: “Susret koordinatora Mreže mladih” na dan Državnosti BiH, zatim; “Druženje sa Kur’anom” uz hfz. Ammara Bašića i goste. Tu su i sportsko-rekreativni sadržaji: Turnir u kuglanju, tenisu i streljaštvu. Koordinatorica za ženski aktivizam, brak i porodicu Elvedina Plasto navela je brojne aktivnosti ovoga odjela.

Odjel za brak i porodicu MIZ Kakanj će realizirati sljedeće sadržaje za žene: Ciklus tematskih tribina „Poslanik Muhammed a.s. osoba koju vrijedi upoznati“, sa sljedećim rasporedom predavačica:
Srijeda 13.12. Mr. Nermina Baljević,
Srijeda 20.12. tim vjeroučiteljica,
Srijeda 27. 12 pr.Muvedeta Halilovic,
Mevludski programi za žene:
Dzemat Varda 29.11.
Džemat Kujavče 6.12.
Džemat Brnjic 16.12.
Ručak plus za korisnike Merhametove kuhinje 01.12.2017.
Kreativne radionice – “Poklon dvostruke radosti”.
Kurs sufare,
Posjete džematima s ciljem međusobnog upoznavanja i podrške
Obilazak i darivanje novorodenih beba .

Tu su i aktivnosti Odjela za društvenu brigu: Posjeta novorođenčadi u Rebiul evelu, posjeta starim i iznemoglim, javna debata o uticaju poroka na porodicu u saradnji sa Mrežom mladih. U manifestaciji će uzeti učešće i vjeroučitelji kroz literarne radove i natječaje u osnovnim i srednjim školama.

Updated: November 24, 2017 — 6:13 am
Medzlis Kakanj © 2016 Frontier Theme
Loading...