Medžlis Kakanj

informativno - edukativni portal

MEVLUD ZA ŽENE U CRNČU

Voljeti Allaha dž.š. i slijediti put Poslanika a.s. sveta je dužnost onih koji se nadaju Allahovoj Milosti i šefa’atu Allahovog Poslanika a.s. Znaju to i hanume džemata Crnač koje su izrazile želju da se uključe u organizaciju Mevluda za žene koji je proučen u petak, 16.12.2016. poslije jacija-namaza u mesdžidu u Crnču.

Mevludu je prisustvovao veliki broj hanuma iz Crnča ali i iz drugih džemata. Mevlud su proučile muallime Medžlisa Kakanj, svršenice medrese, sada studentice Fakulteta islamskih nauka i drugih  Fakulteta. Ulogu domaćina odgovorno je obavila muallima Mubina Kobilica koja u okviru raznovrsnih aktivnosti u džematu Zgošća održava halku Kur’ana i sufare za žene u Crnču.

Mevludski program ispunjen učenjem Kur’ana, tekbira, salavata, ilahija i kasida bio je obogaćen nadahnutim predavanjem koje je održala Alma Kubura, studentica Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Džemat Crnač je u proteklih nekoliko godina iznjedrio nekoliko svršenica medrese. Prva od njih je Amina Kubat,  dvije sestre Nejra i Ismihana Kubat, te Rejhana Helja.

Medzlis Kakanj © 2016 Frontier Theme
Loading...