Medžlis Kakanj

informativno - edukativni portal

Centralnim mevludom u džematu Brežani MIZ Kakanj obilježio Lejletul-mi’radž i Dan vakifa

U utorak, 03. maja 2016. što odgovara 26. redžebu 1437. hidžretske godine poslije podne namaza,  proučen je centralni mevludski program za Medžlis IZ-e Kakanj, povodom mubarek noći Lejletul-mi’radž i Dana vakifa.

Domaćin ovog programa bio je džemat Brežani koji je upriličen u prelijepoj džamiji  ovog  džemata.

Vrijedne džematlije džemata Brežani su i ovog puta pokazali privrženost svojoj džamiji i svojoj vjeri te su, uz nekolicinu gostiju iz drugih džemata, ispunili brežansku ljepoticu skoro do posljednjeg mjesta.

Na početku programa prisutne je poselamio izaželio dobrodošlicu imam džemata Brežani, prof. Faruk ef. Agić.

Program su izveli imami Medžlisa Kakanj uz koje su učestvovali nekoliko penzionisanih imama koji su ranije službovali u ovom džematu.

Posebnu draž programu dao je inovativan način učenja mevludskog teksta o mi’radžu a kojeg su dio imama učili recitovanjem.

Pred dovu se džematu obratio naš glavni imam mr. Sulejman ef. Čeliković koji je govorio o važnosti mi’radža i njegovim duhovnim dimenzijama. Sulejman ef. je posebno potcrtao važnost mi’radžskog dara – namaza koji je, kako kaže Poslanik, a.s., mi’radž svakog vjernika.

 

Na kraju vazu-nasihata Sulejman ef. je sve prisutne pozvao da krenu putem svojega mi’radža, odnosno da se odgovorno drže namaza kao i svih drugih dobrih djela a da se sačuvaju grijeha i loših djela.

Updated: December 31, 2016 — 9:27 am
Medzlis Kakanj © 2016 Frontier Theme
Loading...